ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ "ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ"

 

Το  " ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ"  είναι ένα πολιτιστικό  περιοδικό του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά  το 2010 σε μορφή ασπρόμαυρης εφημερίδας. Το 2011 ο υπεύθυνος τότε των πολιτιστικών του Συνδέσμου Χρήστος Τριανταφύλλου με μια ομάδα συνεργατών το ανανέωσε στη σημερινή του μορφή. Το "ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ"  στα πρώτα του τεύχη (#1 έως 3#) ξεκίνησε με 8 σελίδες και μετά από το #4 τεύχος αναπτύχτηκε για να φτάσει τις 24 σελίδες.

 

Το περιοδικό "ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ" ασχολείτο  αποκλειστικά με θέματα ιστορίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού  (μαρτυρίες, κείμενα, λαογραφία, φωτογραφίες, συνταγές ) καθώς και με αποκλειστικές συνεντεύξεις  από ανθρώπους με μικρασιατική καταγωγή.

 

Ο ιδιοκτήτης του περιοδικού είναι ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας , εκδίδεται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Περίπλους, την γενική επιμέλεια και την αρχισυνταξία την έχει ο Χρήστος Τριανταφύλλου, ο υπεύθυνος του περιοδικού είναι ο Φώτης Κόττας και η συντακτική επιτροπή αποτελείται από τους:  Αρετή Παπαδοπούλου, Χαρά Καμπέρη, Ζαφειρούλα Κορυτσά, Ιουλία - Φανουρία Χιωτάκη.

 

Το περιοδικό εκδίδεται περίπου στα 2500 χιλιάδες αντίτυπα και μοιράζεται δωρεάν  (χέρι - χέρι) αρχικά στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας και στην πορεία σε Συλλόγους  Μικρασιατών , Ποντίων  που συνεργάζεται ο Σύνδεσμος.

 

Σκοπός του Περιοδικού είναι η μεταλαμπάδευση της ιστορίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Διαβάστε on line τα τεύχη του Περιοδικού εδώ:

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015